Beneficiile fructului DE AVOCADO! Tu il consumi?

Avocado, pe numele sau adevarat Persea americana, este un arbore originar din Mexic, al carui fruct, pe care il cunoastem mult mai bine, este comestibil. De forma sferica sau asemanatoare cu cea a perelor, fructul are coaja verde inchis, consistenta untoasa, iar la interior, un sambure lemnos. Gustul autentic, adica cel al unui fruct copt in conditii optime, este o combinatie intre unt, nuci, arome ierboase si pamantoase. Avocado este cultivat astazi nu doar in America Centrala si de Sud, ci si in Indonezia sau India, climatul propice fiind cel tropical sau mediteranean. Exista diferite varietati de avocado, in functie de zona de provenienta: Mexic, Guatemala sau India.

Pare ca beneficiile fructului de avocado au fost descoperite in ultimii ani, de cand se vorbeste tot mai mult despre asta, dar cercetarile arheologice arata altceva, si anume ca avocado era cunoscut de azteci, care ii spuneau aoacatl. Descoperit mai tarziu de catre restul lumii, avocado a devenit preferatul nutritionistilor, care stiu bine ce vorbesc atunci cand il recomanda: acest fruct, utilizat in salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar si la obtinerea uleiului pentru gatit, a produselor cosmetice si a sapunurilor naturale, este bogat in proteine, grasimi sanatoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.Un detaliu pe care este bine sa il cunoasca toti consumatorii este modul in care trebuie ales avocado in piete sau la supermarket, in asa fel incat sa ia acasa un fruct ajuns la maturitate si in buna stare. Este necesar ca fructul sa fie bine copt, atat pentru preparatele din bucatarie, cat si daca ne pregatim sa il folosim intr-o masca de par. Asadar, pentru a evita surprizele, alege un fruct cu coaja de culoare cat mai inchisa (nu verde, ci mov inchis). Daca nu planuiesti insa sa il consumi imediat, cel verde poate fi la fel de bun, cu conditia sa il pastrezi cateva zile invelit in hartie de ziar, la temperatura camerei, eventual alaturi de un mar, metoda care ii va grabi coacerea.

Cum se consuma avocado?

Avocado se consuma in stare naturala, nepreparat termic, in salate, sandviciuri, guacamole, shake-uri, dar poate la fel de bine sa fie asezat sub forma de felii pe gratar (cu ulei de masline, sare si piper) sau introdus in retetele de supa (de exemplu, supa de pui cu lime si avocado, sau supa crema de cartofi si avocado), paste, orez (alaturi de lime si usturoi) si astfel de rulouri cu carne

Comestibila este partea untoasa (miezul), pe care il extragem in felul urmator:

  1. Mai intai, taiem fructul pe lungime, la mijloc, in asa fel incat sa obtinem doua jumatati.
  2. Scoatem samburele cu ajutorul cutitului sau al unei linguri.
  3. Cu acelasi cutit, incepem sa taiem miezul sub forma de cubulete, fara a atinge si coaja. Acestea pot folosite la salate sau alte preparate. 
  4. O alta varianta este sa pastram miezul intreg si sa il extragem cu ajutorul unei linguri, mai ales daca il vom folosi in retetele de guacamole si shake-uri, sau pentru a obtine felii pentru sandviciuri si frigarui.
Articole create 52

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus