TerapiaMagica.ro Alimentatia grupei A de sange ( CULTIVATORUL ).


TerapiaMagica.ro Alimentatia grupei A de sange ( CULTIVATORUL ).

Alimentele Nocive sunt acele alimente pe care trebuie sa le evitati, alimente Benefice sunt acele alimente care va fac bine si e indicat sa le consumati cat mai des, iar alimentele Neutre sunt acele alimente pe care le puteti consuma dar nu asa de des pentru ca nu va fac nici rau dar nici bine.
DIETA GRUPULUI DE SANGE A
Acest grup de sânge sa dezvoltat mai tarziu decat grupul 0, în neolitic, odată cu apariția agriculturii și creșterea animalelor. Subiectii din acest grup sunt numiti „fermieri” și deja de aici înțelegem că dieta grupului A este cea care se potriveste cel mai bine la o dieta vegetariana. Subiecții din grupa A au un sistem imunitar foarte puternic, de aceea este foarte important să urmați un regim alimentar adecvat si sarac in carne. Subiecții din grupa A sunt mai puțin predispusi la efort fizic decât în grupul 0, dar trebuie să rămână în continua miscare, poate cu un pic de sporturi „mai ușoare. Dr. Mozzi recomanda, de asemenea exerciții specifice pentru a spori flexibilitatea în articulatii. Conform studiilor și experiența dr. Peter D’Adamo, tatăl fondator al dietei grupei sanguine , subiecții din grupa A ar fi cele mai susceptibili in a dezvolta boli de inima, diabet si unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de san, de stomac și creier.
Motivul pentru această afirmație este că celulele canceroase au o mare afinitate pentru antigenul A, care nu-l recunoaște ca fiind dăunător. Prin contrast, de-a lungul istoriei acest grup de sânge a fost întotdeauna bine cotat pentru puternica rezistenta la boli infecțioase, cum ar fi ciuma, variola și holera.Urmarind o dieta specifica grupului A este destul de simplu in a pierde din greutate.
Una din principalele cauze ale excesului de greutate, pentru oamenii de grupa de sânge A, este un consum denaturat de carne rosie, cum ar fi carne de vită, mezeluri și cârnați. Stomacul persoanelor din grupa A produce acid prea puțin in sucuri gastrice și din acest motiv nu este în măsură de a digera bine și asimila proteine conținute în carne roșie, care sunt acumulate treptat sub formă de grăsime.Persoanele fizice din grupa de sange A acuza mai mult decat celelalte grupe stressul,in special la nivel mental: adrenalina de la stress afectează genotipul A in special asupra sistemului nervos.
Acest fenomen generează la persoanele de grupa A anxietate, hiperactivitate si iritabilitate. Pe termen lung o situație de acest gen poate submina eficiența sistemului imunitar, dezvoltarea de infecții, boli de inima si diverse forme de cancer.Persoanele grupului de sange A au un caracter puternic și grijuliu, foarte atent gentili rezervati si pudici . Cei care fac parte din grupul A au un caracter blând și rezervat și modest, este meticulos, sistematic, organizat și punctual. Persoana de grup A preferă relații pașnice. Și nu acorda prea usor încredere, respecta regulile și ordinile sociale, cunoscut pentru ca isi reprima emotiile, de obicei, un pesimist, un iubitor de pace. CARNE
Alimente benefice: – nimic
Alimente neutre: pui, curcan, bibilici
Alimente nocive: toate celelalte. PESTE
Alimente benefice: crap, , melci de pamant, cod, biban, somon (nu afumat), sardine, macrou, păstrăv curcubeu
Alimente neutre: stiuca, rechin, ton ahi, păstrăv somon
Alimente Nociv: hamsii, anghilă, homar, hering, caviar, scoici, creveți, crabi, merluciu, dorada, stridii, somn, caracatiță, somon afumat, fructe de mare. LAPTE produse lactate și ouă
derivate din lapte
Alimente benefice : ouă (4 până la 6 săptămână)
Alimente neutre: brânză felie (de capră și de oaie de tip grecesc), branza de capra, iaurt de capră
Alimente nocive: toate celelalte produse lactate (în special cele grase și condimentate)Pentru a fi siguri este recomandabil să se evite toate produsele lactate, ba chiar complet eliminate din dieta in caz de cancer al uterului, ovarelor, san si prostata. Lapte și produse lactate nu ar trebui să fie combinate cu carne, pește și legume. Ouăle nu trebuiesc niciodata mâncate prajite in ulei sau unt. ULEI SI UNT
ulei
Alimente benefice: ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ulei de orez, ulei de semințe de dovleac, ulei
din semințe de struguri, unt de arahide
Alimente neutre: ulei de ficat de cod, ulei de migdale, unt, seminte de floarea soarelui, migdale, alune de padure si susan
Alimente nocive: ulei de arahide, ulei de porumb, ulei de susan, unt de animale. SEMINTE SI FRUCTE USCATE
-fructe uscate
Alimente benefice: alune, nuci si seminte de dovleac
Alimente neutre: castane, migdale, alune, seminte de floarea soarelui, semințe de cânepă, semințe de mac sativa, semințe de susan
Alimente nocive: nuci de caju, nuci de Brazilia și fisticul. Dr Mozzi sugereaza ca in în timpul verii grupul A sa nu consume nuci si castane și a se evita asocierea acestora cu lapte. SOIA
Beneficii alimentare: fasole caș (tofu), bea din soia, iaurt de soia
Alimente neutre: – —–
Alimente nocive:——- LEGUMINOASE
legume
Alimente benefice: Azuki (fasole rosie), cowpea, linte, soia galbena și verde
Alimente neutre: fasole, mazare, , fasole alba, fasole verde,
Alimente nocive:borlotti, năut, fasole albă de Spania. CEREALE: pâine, pizza, paste, ETC ..
cereale
Alimente benefice: Amaranto si hrisca
Alimente neutre: amidon de porumb, ovăz, mei, quinoa, orez (toate tipurile), tapioca
Alimente Nocive: cușcuș, tărâțe de orz, tărâțe de grâu, grâu dur, tărâțe, orz, cartofi, grâu, germeni de grâu, fulgi de ovaz, secara, Seitan, griș de grâu dur. Dr. Mozzi recomanda să se evite alimentele cu amidon la cina, mai ales cu vârsta. Ei tind să ridice presiunea, colesterolul de zahar din sange si greutatea. Hrisca cel mai bine este sa fie evitată în timpul verii. Quinoa este foarte valida, dar nu este recomandata pentru copii sub doi ani, pentru mamele care alăptează și ar trebui să mănânce întotdeauna bine fierte. Orezul este mai bine să nu-l consume, împreună cu vin, lamaie si dovleac. Dr. Mozzi recomanda să se evite toate cerealele cu gluten.
de legume
Alimente benefice: usturoi, anghinare, morcovi, cicoare, ceapa, lucerna, muguri de fasole, andive, praz, patrunjel, napi, spanac, papadie si dovleac
Alimente neutru: alge marine, sparanghel, varză de Bruxelles, asmățui, castraveți, alba, fenicul, ciuperci, andive buclat, masline verzi, radicchio roșu, ridichi, rucola, ceapă eșalotă, telina, trufe, dovlecei
Alimente Nocive: varza, varză chinezească, varza rosie, vinete, cartofi, cartofi dulci, albi și roșii, chili, ardei și roșii. Dr. Mozzi sfătuieste să se evite usturoiul dacă aveți inflamație a tractului digestiv. Evitați consumul de ciuperci prajite sau pesmet și este mai bine să se evite utilizarea lor în cazul în care aveți probleme cu ficatul. Consuma doar legume de sezon. FRUIT
fructe
Alimente benefice: caise, smochine, lămâi, afine, mure, grapefruit, prune, stafide
Alimente neutre: pepene verde, avocado, curmale, pere fileu, căpșuni, dude, kiwi, zmeura, rodie, mere, pere, piersici și nectarine, coacăze roșii și negre, struguri alb și roșu. Agrișe
Alimente nocive: portocale, banane, clementine, mandarine, pepene galben, nucă de cocos, papaya, rubarbă chineză. CONDIMENTE SI SIMILARE
condimente
Alimente benefice : miso (numai-soia), Tamari (doar sos de soia), mustar fara otet , ghimbir
Alimente neutre: bay, anason, boabe de ienupar, busuioc, bergamot, scorțișoară, coriandru, chimen, turmeric, curry, tarhon, arpagic, seminte de fenicul, drojdie, maghiran, menta, nucsoara, oregano, rozmarin, sare marina integrala( fara excese), salvie, cimbru, muștar , șofran
Alimente nocive: oțet (de toate felurile), capere, gelatină, glutamat, ketchup, maioneza, piper (de toate tipurile), ardei iute, rubarbă chineză, muraturi, legume murate. IERBURI PLANTE si ceai
ierburi
Alimente benefice : lucerna, aloe, brusture, păducel, mușețel, mușețel roman, armurariu, echinacea, fân grecesc, ginseng, sunătoare, propolis , păpădie, valeriana , ghimbir
Alimente neutre: coada soricelului, mesteacan , galbenele, eucalipt, podbal, fenicul, menta, patrunjel, radacina de lemn dulce, salvie, soc, tei și verbena
Alimente Nocive: măcriș, bărbi de porumb, hamei , piper (de toate felurile), rubarbă chineză și trifoi roșu. DULCE
Alimente benefice : melasă
Alimente neutre: Băuturi produse din orez și ovăz, ciocolata neagra, lapte de migdale, malț de orz, miere (cu excepția celui de portocale), sirop de arțar, sirop de agave, sfecla și a trestie
Alimente Nocive: aspartam, bomboane, gumă de mestecat, dulciuri fără zahăr, îndulcitori sintetici,
fructoză, maltodextrină și xilitol. BAUTURI
Alimente benefice : ape naturale, cafea de cicoare, ceai verde, ceai Bancha, vin rosu (cu moderatie)
Alimente neutre: cafea (cu moderatie), cafea ginseng (fără lapte), cafea de orz, măcriș roșu, infuzie cu fenicul, vin alb (cu moderatie)
Alimente nocive: bauturi racoritoare dietetice, gazoase sau cola, bere, băuturi spirtoase, cidru, ceai negru (cel comun) și ceai decofeinizat. Cafeaua de orz nu este recomandata deoarece conține gluten. . Dr. Mozzi recomanda sa se evite vinul seara sau utilizat în loc de ulei pentru gătit.

Articole create 63

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus