Reteta pentru uleiul de liliac

Imagini pentru ulei de liliac foto

Avem nevoie de :

Flori de liliac proaspete ,orice ulei vegetal .Vas de 1 litru cu capac. Rupem cu grijă micile flori de tulpini, si le punem in borcan.Se încălzește uleiul vegetal la 40 de grade și se umple până sus, cu flori.Acoperiți recipientul cu un capac și lăsați-l să se racească timp de 2 zile.
Strecurati uleiul prin tifon, apasam bine petalele de liliac.Încălziți din nou uleiul și adăugați o porție nouă de flori, lăsați-i să se infuzeze.Repetați procedura până când obțineți ulei suficient de parfumat.Acest ulei este minunat pentru migrene, frisoane, masaj articulațiilor dureroase cu reumatism și alte boli ale organelor de mișcare. Încercați să adăugați acest ulei la crema, loțiune, șampon și balsam – veți îmbogăți produsele cosmetice cu aroma cea mai fermecătoare și substanțe valoroase.
Astăzi, plantații moderni continuă să folosească ulei de liliac pentru a trata erupțiile cutanate, arsurile solare, tăieturile minore și zgârieturile și alte boli ale pielii, cum ar fi acnee purulente, acnee, furunculi. Dacă adăugați ulei în produsele de curățat când curățați, atunci aroma proaspătă va umple întreaga casă.Acest ulei trateaza bronsita, raceli, dureri in gat, gripa, se utilizeaza la inhalare. Liliacul ameliorează stresul și toate tipurile de tulburări nervoase, sporește dorința sexuală la femei și bărbați.Uleiul de floare de liliac îmbunătățește starea venelor . Pentru a face acest lucru, faceți comprese pentru noapte cu șervețele de bumbac înmuiate în ulei, învelind-le cu folie alimentara.
Lilacul conține o cantitate mare de acid ascorbic, uleiuri esențiale și flavonoide care au un efect pozitiv asupra organismului. Lilac este un excelent agent antipiretic(scade temperatura), antiinflamator și analgezic.
Vă interesează această rețetă? Apoi, nu pierde timpul – colectează liliacul, în timp ce este în floare, și pregătește acest ulei minunat!

Sursa Facebook- Lidia Fecioru!

Articole create 71

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus