Cea mai bună reţeta de socată, răcoroasă și gustoasă

Ingrediente 

10 flori de soc, 500 gr zahăr (se poate inlocui si cu miere), 5 litri de apă căldută, o bucătică de drojdie cat o alună, 2 lămai netratate , un borcan din sticlă de 5 litri

Mod de preparare

Se spală sub jet de apă floarile de soc si se asează in borcan. Se spală lămaile si se taie in felii subtiri care se asează  peste florile de soc.

Intr-o cratită se pune apa si zahărul si se incălzeste usor, amestecand pană ce zahărul se dizolvă. Apa nu trebuie să se infierbante, trebuie doar să fie căldută. Intr-o cească de cafea se pune drojdia cu un strop de zahăr si o lingurită de apă căldută. Se omogenizează bine si amestecul obtinut se toarnă in borcan peste florile de soc si se completează cu apa  căldută.

Se acoperă gura borcanului cu un tifon dublu se leagă cu un elastic pentru bani si se  lasă la loc cald, de preferat sa ajunga la borcan lumina soarelui si se lasă asa pentru 2-3 zile. Compozitia va fermenta si  veti obtine un suc de soc sau socată delicioasa, pe care o filtrati, o puneti in sticle si o păstrati la frigider. Este ideală pentru zilele toride de vară.

Articole create 47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus