SUC vindecător din SFECLĂ, MORCOV, LĂMÂIE, PĂTRUNJEL și GHIMBIR

Nutriționiștii spun că este bine să bem cel puțin un suc natural din fructe, legume sau verdețuri în fiecare zi, rotând mereu ingredientele. Sucurile proaspăt stoarse ajută la hrănirea, purificarea, energizarea, vindecarea și tonifierea organelor, a sângelui și a sistemelor corpului.

Imagini pentru sucul care vindeca orice Mar ,sfecla ,morcov si ghimbir

Vă propunem un suc pe bază de sfeclă roșie pe care-l puteți consuma mai des, pentru întărirea sănătății. Acest suc ajută la stimularea imunității și a digestiei, producerea de celule roșii de sânge, prevenirea cancerului și a tumorilor, detoxifiere și alcalinizare. Celelalte ingrediente sunt morcovii, pătrunjelul, lămâia și ghimbirul. Toate au proprietăți profilactice și curative deosebite. Această combinație este și gustoasă. Dulceața morcovilor și aroma lămâiei fac gustul puternic al sfeclei mai tolerabil.

Suc de sfeclă, morcov, pătrunjel și ghimbir  Ingrediente • 2 sfecle • 2 morcovi • 1 legătură de pătrunjel verde • ½ lămâie • 1 bucățică de ghimbir, după gust Preparare Curățați sfeclele roșii și stoarceți-le prin storcător. Spălați bine pătrunjelul, făceți-l mănunchi și înfășurați-l în jurul morcovilor pentru a-l stoarce mai ușor. Pentru a stoarce mai ușor și ghimbirul, pe acesta îl puteți înfășura în pătrunjel. Dacă nu aveți în casă un storcător, puteți folosi un blender de viteză mare, sau mașina de tocat carne.

Mixați sau tocați legumele, apoi consumați sucul obținut cu tot cu pulpă, sau strecurați-l printr-o sită. Dacă folosiți blenderul, reduceți cantitățile ingredientelor la jumătate și folosiți cel puțin un pahar de apă la mixare. Sucul limpede, fără pulpă, stors prin storcător sau strecurat se asimilează mai rapid și mai complet. Are de asemenea o eficiență mai mare în ceea ce privește prevenția sau tratarea unor boli. Cu toate acestea, sucul cu tot cu pulpă, nestrecurat, este mai bogat în fibre, mai hrănitor și mai consistent. Fibrele ajută digestia, scad colesterolul și previn unele tipuri de cancer.

Beneficii Sfecla roșie este ingredientul central al acestui suc. Conține antioxidanți (betaină) care susțin detoxifierea ficatului, sănătatea cardiovasculară și funcțiile creierului. Datorită faptului că ajută la creșterea numărului de celule roșii de sânge, sfecla îmbunătățește oxigenarea organelor și crește rezistența organismului. Sucul de sfeclă este recomandat persoanelor care suferă de anemie.

Pe lângă fier, sfecla conține și alte minerale importante: calciu, potasiu și cupru. Morcovii sunt bogați în antioxidanți care susțin vederea, sănătatea pielii și longevitatea. Sucul de morcov și pătrunjel este util în scăderea nivelului de colesterol și reducerea alergiilor. Datorită faptului că ajută la creșterea celulelor albe de sânge, consumul de morcov crește imunitatea și rezistența corpului la infecții, în special cele la nivelul aparatului respirator. Morcovul are totodată efecte antiinflamatoare, fiind recomandat persoanelor care suferă de artrită sau reumatism. Pătrunjelul este un zarzavat miraculos. Această verdeață ieftină este un purificator excelent al sângelui. Conține vitamine, minerale, antioxidanți puternici și uleiuril volatile. Sucul de lămâie tonifică de asemenea sistemul imunitar, ajută la curățarea și alcalinizarea corpului. Îmbunătățește funcția ficatului și digestia, ajută la dizolvarea calculilor renali și biliari. Ghimbirul este un antiinflamator natural comparabil cu medicamentele nesteroidiene. Are de asemenea proprietăți antitumorale, antigripale și imunostimulatoare. Protejează sistemul respirator și inima, reduce tulburările de natură gastrointestinală, reduce greața și balonarea.

Articole create 71

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus