De ce nu este bine să oferi consultații gratuite!

Imagini pentru consultatii foto

Motivele pentru care este mai ieftin decât s-ar crede să mergi la un specialist decât să te descurci tu singur sunt bine cunoscute de către mulți dintre noi, cei sinceri ce recunoaștem meritele profesioniștilor. Oricât ar fi de frustrant sau de supărător pentru unii, a nu oferi consultații gratuite are mai multe avantaje decât dezavantaje.

Un profesionist „liberal”, a găsit 15 motive pentru care nu mai oferă consultații gratuite. Noi spunem că motivele se potrivesc foarte bine pentru toate domeniile. Iată care sunt acestea:

1. Pentru că doar sfaturile prietenilor sunt gratuite, consultanta este rodul muncii unui specialist.

2. Pentru că nu iti spun sa faci „cum zic eu”, te ajut sa iei cea mai buna decizie in cunostinta de cauza si argumentat.

3. Pentru că daca primesti consultanta gratis, nu vei mai pune pret pe ea.

4. Pentru că am in spate peste 20 de ani de experienta profesionala, examene, cursuri, zeci de mii de pagini citite si sute de acte normative.

5. Pentru că noaptea trecuta am stat pana la doua sa citesc un proiect, in timp ce tu dormeai. Sau duminica am rontait un articol din Codul Fiscal vreo 5 ore, in timp ce tu erai la plaja.

6. Pentru că ziua mea are tot 24 de ore, la fel ca a ta, si nici tie nu iti ajunge timpul.

7. Pentru că tu vei salva bani sau vei face bani de pe urma opiniei mele. Acelasi drept am si eu, sa fac bani de pe urma muncii mele.

8. Pentru că nu toate cazurile asemanatoare sunt la fel, iar eu, ca sa iti dau cea mai buna opinie, trebuie sa studiez speta, documentele, particularitatile si sa ma duc din nou la lege, ca poate s-a modificat ceva intre timp, in avantajul tau. 

9. Pentru că trebuie sa studiez zilnic ca sa iti pot da un raspuns argumentat.

10. Pentru că discriminez alti oameni care apreciaza munca mea si ma platesc pentru ea.

11. Pentru că imi respect profesia si colegii si nu pot profesa pe un tarif de 0 zero lei.

12. Pentru că prefer sa aleg singur sa ajut oameni in nevoie, activitati civice sau voluntariat si sunt implicata suficient in cauzele mele cat sa imi aduca satisfactie. Tu in ce proiecte de caritate esti implicat?

13. Pentru că de cele mai multe ori nu am primit nici macar „multumesc”. Ba chiar am fost certat.

14. Pentru că la randul meu respect fiecare specialist pe domeniul lui. Nu ma tund singura si nici gratis, nu imi scot singura dintii si nici gratis, nu imi repar singura centrala si nici gratis.

15. Pentru că in profesia mea 1 + 1 nu fac doi de fiecare data. Pot face +3 sau -5. Depinde.

Oamenii trebui să înțeleagă că , orice profesie este făcută cu pasiune. Dar, ca orice persoană, și profesionistii la care apelam, au de plătit la rândul lor niște facturi. Și, din păcate, acestea nu se pot plăti cu pasiune…

Cu iubire,Marcela Glavan

Articole create 71

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus