Frunzele de urechelnita – Tratament natural impotriva bacteriei Helicobacter Pylori

DESCRIERE, GENERALITATI

Urechelnița – SEMPERVIVUM TECTORUM – este o plantă erbacee, perenă, medicinală și ornamentală, datorită aspectului și cromaticii deosebite, este destul de greu de găsit, fiind răspândită în flora spontană pe terenuri pietroase și stâncoase, ziduri de piatră și de cărămidă, locuri părăsite, ruine, datorită valorii ei tămăduitoare este și cultivată.

În medicina populară, aceasta plantă este folosita încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea unor infecții ale urechii cât și a surzeniei, de unde și denumirea populară de curechiul stâncii, ghintură, iarba ciutei, iarbă de urechi, iarbă grasă, iarba lupului, iarba tunului, nevăstuică, buruiana porcului, argintură, verzișoara, pentru durerile de dinți, a arsurilor, pentru eliminarea bătăturilor.

urechelnița

 sursă foto

În scop medicinal se folosesc frunzele mari, cărnoase, suculente, care pot avea nuanțe de verde, mov, roșu, galben, forma ovala cu vârf ascuțit și sunt dispuse în formă de rozetă.

Recoltarea frunzelor se face din martie până în octombrie, acestea au în compoziția lor acid malic, alcaloizi, saponozide.

PREPARATE, RECOMANDARI, PROPRIETATI

Preparatele sub formă de suc proaspăt, infuzie, pulbere din frunzele uscate, au proprietăți antiinflamatore, cicatrizante, astringente, hemostatice și de refacere a  celulelor, curăță pielea, fiind benefice împotriva pistruilor, petelor pigmentare, au efecte antibiotice – distrug germenii patogeni -, sunt eficiente în tratarea bătăturilor, au acțiune antiparazitară și vermifugă.

  • sucul se obține din frunzelor proaspete, cărnoase prin stoarcere, sau se taie în lung și se așează pe marginea unui vas ca se scurgă sucul. Sucul proaspăt, pus în ureche, de două-trei ori pe zi tratează infecții ale urechii, se fac spălături cu infuzie de cimbrusunătoaregalbenelemușețel, după care se pun picăturile de suc călduț, este recomandat și pentru surzenie.              
  • pulberea se obține prin măcinarea frunzelor uscate, se administrează intern cate un vârf de cuțit de pulbere de trei ori pe zi sau sub formă de cataplasme, revigorând părți ale organismului care au suferit lovituri puternice
  • infuzia – două lingurițe de pulbere, sau frunze mărunțite la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat zece minute, se beau 2-3 căni pe zi.

Intern urechelnița este benefică în afecțiuni urinare, dureri de urechi, otite acute și cronice, febră.

Extern în înțepături de insecte, pecingine, pete congenitale, alunite, pete pigmentare, pete senile, Zona Zoster, răni, arsuri, cancer de piele.

Frunzele de urechelnita –  Tratament natural impotriva bacteriei Helicobacter Pylori

In unele cazuri, manifestarile clinice pot fi expresia directa a unor complicatii, cum ar fi sangerarile gastrointestinale (emisia de scaune negre, lucioase). Urmatorul preparat face minuni in cazul in care aveti aceasta basterie sau doriti sa preveniti reaparitia ei. Pentru preparare aveti nevoie de: 300 g de frunze de urechelnita si 4 linguri de miere poliflora.F

Pune frunzele de urechelnita in masina de tocat carne, sau daca ai un blender, le poti face cu acesta mult mai bine. Se amesteca apoi cu mierea si sa ia o lingurita dimineata, pe stomacul gol.

Nu este neaparat necesar sa adaugati miere, aceasta adaugandu-se doar pentru a-i da un gust mai bun, astfel incat sa fie cat mai placut in momentul administrarii. Pastreaza amestecul la frigider.

Este recomandat sa se consume acest amestec timp de 30 de zile, dupa care puteti face din nou analizele de sange. Veti vedea ca in urma acestui tratament, Helicobacter Pylori va fi eliminat.

CULTIVARE

Înmulțirea se face prin divizarea tulpinii, urechelnița fiind o plantă cu rădăcină scurtă, potrivită pentru grădini pietroase, stâncoase sau pentru a crește în ghivece.

Divizarea tulpinii se poate face pe toata perioada de creștere a plantei, rezistă foarte bine la secetă, iubește temperaturile ridicate, locurile luminoase și călduroase, se uda rar, având nevoie de umiditate scăzută.

Articole create 80

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus